Blog

Root  /  Blog
Morate biti prijavljeni in imeti dovoljenje za kreiranje in editiranje bloga.

TEHNIKA SPROŠČANJE STRESNIH VZROCEV IZ TELESA

mar 30

Napisal:
30.3.2019 21:07  RssIcon

Je učinkovita, unikatna terapevtska tehnika, ki preverjeno doprinese k dvigu kvalitete vaše prakse na višji nivo. Izhaja iz nadgradnje metode Shintai, ki ima svoje korenine v shiatsu, razvil jo je Saul Goodman, zelo priznan body work terapevt in učitelj v svetu.

KOMU JE NAMENJENA

V svoje delo jo lahko vključijo drugi terapevti oz. praktiki body worka: Bownovi terapevti, reflesologi, reiki praktiki, tuinologi, osteopati, kranio sakralni terapevti, yoga terapevti in ostali. V svoje delo v svetu jo vključujejo tudi fizioterapevti.

Seminarja se lahko udeležijo tudi vsi, ki si želijo samorazvoja in osebne rasti.

NAMEN IN OPIS TEHNIKE:

Na kratko bi lahko rekli, da je osnovni namen tehnike:

 • obnova zastale življenske sile,
 • povrnitev primarnega gibanja in prostora v telo
 • strukturna poravnava telesa.

Centralni meridian je krožni vzorec energije, ki teče vzdolž hrbtenice. Ima direkten vpliv na hrbtenico, meninge, pretok življenske sile, centralni živčni sistem, hrbtenični kanal, Vodilni in  Spočetni meridian ter čakre. Obnavlja naravno resonanco telesa na celičnem nivoju, nivoju organov in vibracijskem nivoju. Vpliva tudi na sklepe.

KAKO DELUJE?

Nepredelan stres ali travma, katero smo doživeli v preteklosti ostane kot memoriziran energijski vzorec v telesnih tkivih. Ta stresni vzorec imprintan v mehkem tkivu vsebuje vse senzorne  in vibracijske informacije travmatičnega dogodka. Življenska sila ostane dobesedno ujeta v tem stresnem vzorcu. To nam daje občutek, da je stres, travma še vedno prisotna v telesu. Telo izgublja življensko silo, ki deluje kot matrika ujeta v dogodek iz preteklosti. Ker je življenska sila ujeta v tem dogodku, ne more ustrezno delovati v sedanjem času. To nam preprečuje normalno doživljanje sedanjost- biti tukaj in sedaj- kar povzroča težave na na fizičnem, emocijskem, mentalnem ter duhovnem nivoju.

ŠEST FAZ STRESNIH VZORCEV

Zelo subilni dotiki nam odkrivajo šest različnih faz stresa ujetega v telo, vsako fazo pa opredeljuje tudi specifična radiacija stresa, ki seva iz telesa in jo je moč zaznati. Ujeti stres z nežnimi dotiki na točno določenih področjih sproščamo ob tem pa se obnavlja življenska energija. Telo pridobi nazaj svoj prostor in življenska sila pride v prostor kjer je prej ni bilo ali se je na tem delu izgubljala. Posledično to vpliva na izboljšanje fizičnega, emocionalnega , mentalnega in duhovnega počutja ter zdravja.

TEHNIKA OBSEGA:

 • Učenje in razvoj zelo subtilnih kontaktov za obravnavo specifičnih stresnih vzorcev.
 • Poravnava telesa na strani krajše noge, ki nastane kot posledica strukturnega neravnovesja.
 • Prepoznava treh faz resonance telesa.
 • Proprioreceptivni nasvet in njegov terapevtski učinek.
 • Osvajanje linearne procedure tretmaja.

 

Procedura zajema 6 faz:
1. faza - Zastoj v preteklosti
2. faza- Strah pred prihodnostjo
3. faza- Indentiteta/Seksualnost
4. faza- Samoomejitvena prepričanja
5. faza- Integracija faz
6. faza- Strukturna obravnava

 

TEORIJA:

 • Pozitiven vpliv obnove pretoka življenske sile
 • Kako se življenska sila izgublja skozi stres/travmo
 • Teorija kritične točke: doseganje nejvečjega možnega rezultata z najmanjšim naporom.

OCENJEVANJE STANJA (Diagnosticiranje):

 • Zaznavanje radiacije stresa
 

Primer: Pri prvi fazi je moč čutiti radiacijo stresa vzdolž lobanjskega dna, na sakrumu in vzdolž črevnic . Vsaka faza ima svojo specifično radiacijo stresa.

 

 • Test dolžine nog
 • Kontakt na kritični točki
 • Tri faze resonance telesa
 • Hologramska slika stresa

 

Hologramska slika stresa se pojavi ob močni sprostitvi prejemnika in se projecira iz njegovega fizičnega v zunaje energijsko telo. Praktik ga je sposoben zaznati, ko razvije vibracijski pogled, ki je ena ob oblik razvoja jasnovidnosti. Slika je »spominski ključ« povezan s stresnim ali travmatičnim dogodkom v preteklosti in je v odvisen od tega kako močno je oseba še vedno vpeta v ta dogodek.
Spomnim se primera ko se je ob očitni močni sprostitvi v zunanjem telesu klientke pojavila slika idiličnega mlina na Muri. Ko je naslednjič prišla na obravnavo je povedala, da se je po nekaj dneh spomnila na zanjo osebno zelo travmatično izkušnjo. S takratnim partnerjem sta dopustovala v Prekmurju in bila je zelo navdušena nad obiskom starega mlina na Muri. Partnerja je njena navdušenost pustila popolnoma hladnega. V trenutku je tam prišlo vanjo spoznanje, da je v skupnosti z napačnim partnerjem, da v bistvu nimata ničesar skupnega. Da je vsa skupnost pomota. To spoznanje jo je zelo pretreslo. Od tega dogodka je minilo sedem let.

 

 

 


Etikete:
Kategorije: Shiatsu, Shin Tai
Lokacija: Blogs Parent Separator Shiatsu

Vaše ime:
Gravatar Preview
Vaša e-pošta:
(Neobvezno) E-pošta je uporabljena samo za prikaz Gravatar.
Vaša spletna stran:
Naslov:
Komentar:
Dodaj komentar   Cancel 
Išči
Nedavni zapisi
AVTOGENI TRENING
Seiki soho
Shiatsu
Zadnji komentarji
Vaši izjemno hitri krediti

Zagotovite si izjemno hitra kratkoročna in dolgoročna posojila od 2.000 € do 500.000 € še danes, da boste lažje uresničili vse svoje projekte in zagotovili svojo prihodnost.
Pošljite nam svojo zahtevo za kredit po e-pošti: soskredit@outlook.fr, prejeli bomo takojšen, izjemno hiter končni odgovor in ekspresno zagotovitev sredstev.
Posojilo, ki ti spremeni življenje
Hitro pridobite kredit, da zaključite leto na vrhuncu in začnete novo leto z novimi projekti.
E-pošta: posojiladenarja.kredit@gmail.com, WhatsApp: +33756754855 .
posojilodenarjakredit.wpweb.fr/
www.facebook.com/posojiladenarja
twitter.com/Posojilodenarja
www.instagram.com/posojiladenarja/?hl=fr
Kredit v 24 urah
Če želite izkoristiti izjemno hitro osebno posojilo za izpolnitev vseh svojih denarnih potreb, je preprosto:
Kontaktirajte nas, da oddate svojo zahtevo, pridobite takojšen, izjemno hiter dokončen odgovor in ekspresno zagotovitev sredstev.
E-pošta: posojiladenarja.kredit@gmail.com, WhatsApp: +33756754855 ali nas pokličite neposredno: Tel: +33756754855.
posojilodenarjakredit.wpweb.fr/
www.facebook.com/posojiladenarja
twitter.com/Posojilodenarja
www.instagram.com/posojiladenarja/?hl=fr
Posojilo denarja
Potrebujejo denar ? Hitro pridobite kredit, da zadovoljite svoje potrebe po denarju.
Kontaktirajte nas, da oddate svojo zahtevo in pridobite ultra hiter dokončen odgovor in zagotovitev ekspresnih sredstev.
E-pošta: posojiladenarja.kredit@gmail.com, WhatsApp: +33756754855 ali nas pokličite neposredno: Tel: +33756754855.
posojilodenarjakredit.wpweb.fr/
www.facebook.com/posojiladenarja
twitter.com/Posojilodenarja
www.instagram.com/posojiladenarja/?hl=fr
Odg: Kaj je dobro vedeti, pred obiskom zdravilca
Zagotovite si super hiter kredit ob koncu leta za nepozabne počitnice po znižani obrestni meri 1,75%. Ne oklevajte, pridite po posojilo in razveselite svoje najdražje; podarite jim čudovito darilo, ki ga čakajo, nepozabna praznovanja ob koncu leta. E-pošta: federicoschrupstockdejongh@gmail.com
Takojšnji kredit
Ponujamo osebna posojila za vsakogar, ki potrebuje denar, kontaktirajte nas in izkoristite osebno posojilo po poštenih in konkurenčnih cenah.
Pošljite svojo zahtevo zdaj in prejmite takojšen dokončen odgovor!!!
Elektronski naslov: posojiladenarja.kredit@gmail.com; WhatsApp: +33756754855 ali telefon: +33756754855
posojilodenarjakredit.wpweb.fr/
Posojilo za vse vaše trenutke življenja
Naša tehnologija v službi hitrega kredita, ki vam pomaga zadovoljiti vaše nujne denarne potrebe: takojšen dokončen odgovor in ekspresna zagotovitev sredstev ...
Pišite nam zdaj, da oddate svojo zahtevo in prejmete takojšen dokončen odgovor!
Elektronski naslov: posojiladenarja.kredit@gmail.com , WhatsApp: +33756754855 ali telefon: +33756754855
posojilodenarjakredit.wpweb.fr/
Odg: AVTOGENI TRENING
Res je se strinjam. Je začetna črka abeceda pri katerihkoli dejavnosti na temo sproščanja, relaksacije. Če izvajaš meditacijo, jogo- kako jo boš le izvajal če ne veš ali si pri tem sproščen.
Odg: AVTOGENI TRENING
Hvala za vse informacije na vaši spletni strani. Moram povedati, da mi je avtogeni trening kljub začetni skeptičnosti močno pomagal pri premagovanju ovir v glavi kar se tiče športnega kot tudi poslovnega življenja.

Vsem, ki še tega niso poskusili toplo priporočam, da to storijo. Učinki na način razmišljanja in posledično rezultati so zares zanimivi v pozitivnem smislu.
Odg: Shiatsu
Vsepovsod na zahodu imajo tudi krovne shiatsu organizacije. V angliji je recimo Shiatsu Society. Nanje lahko naslovite vprašanje npr., da bi želeli obiskovati shiatsu terapevta v bližini, ki ima diplomo od te in te ustanove, in če ta ustanova , učitelj, zadostuje standardom. Odgovor boste sigurno dobili. Odgovor bi bil ali je ali ni v njihovem registru. Biti v registru pomeni, da se je nekdo z svojo diplomo prijavil, v krovno organizacijo, ta je izvor diplome in učni program preverila in če je vse ok, ga zavede v register in lahko varno izvaja shiatsu, kar pomeni, da lahko dejavnost zavaruje. Brez zavarovanja si skoraj nihče ne upa opravljati dejavnosti.
Certifikati iz Avstrije, Švice, Nemčije, Nizozemska v 90% ne bi smelo biti problem če je na diplomi podatek da je izobraževanje trajalo 500 (ali več) ur in 3 leta (ali več).Še celo Hrvaške šole shiatsa imajo verifikacijo s strani ministrstva za zdravje(šolstvo), kar vska šola tudi navede.

Panacea

Janez Golobič s.p.
Vodnikova c. 106
Ljubljana
ID:SI84870486
TR: SI56 0202 1025 5086 244
Mobi. 041 473161
Panacea mail

 
Kdo sem:

 • Shiatsu praktik , Učitelj shiatsa (t)
 • poslovni mojster praktik za Nevrolingvistično programiranje
 • fitness inštruktor
 • učitelj deskanja na snegu
 • dipl. varstvoslovec
 

Kje smo


Planar Client Options
Layout Style
 • Wide
 • Boxed
Theme Preview